maanantai 16. helmikuuta 2015

A night of mayhem

Haluan kirjoittaa vielä ceilidhistä, koska sen luonne tapahtumana on kiinnostava; ihmisryhmien kohtaaminen fyysisyyden kautta, jonkinlaisen leikin varjolla.

Ceilidh on seuratanssin tapa siinä missä lavatanssitkin. Se tuntuu kuitenkin olevan lavatansseja sosiaalisempi muoto, koska ei keskity pelkästään parin käsitteen ympärille - vähintään puolet tansseista tanssitaan suuremmissa ryhmissä.

Kohtaamisen tapa on jossain määrin demokraattisempi, eikä virtuositeetti ole mikään oletusarvo. Mitään ei tarvitse osata, koska a) kaikki opetetaan, b) jostain ilmaantuu aina rutinoitunut vakiokasvo, joka tarttuu amatöörejä kyynärvarresta ja vie mennessään [se joulupukin näköinen alati hymyilevä mies, jolla on MacDonald-klaanin kiltti; halitoosi-Bruce, joka on niin hyvä viemään että hengityksen antaa anteeksi, tai Magnus, joka näyttää juuri niin viikingiltä kuin nimen perusteella voi olettaakin: vaalea poninhäntä ja hartiat, joilla nostellaan tukkeja - hän on käänteissään niin lennokas, että sivustakatsojalle tulee hyvin nopeasti selväksi, onko kiltin alla mitään (spoiler alert: ei)].  

Tapahtumana ceilidh vetää heterogeenistä yleisöä, joka saisi yhteisötanssille omistautuneet pyyhkimään silmäkulmiaan: samassa ringissä seitsenkymppiset harvahampaiset ukot, jotka laahustavat rauhallisesti ympäri salia, hormoneja vastaan taistelevat teini-ikäiset, joku ringin keskellä pyörätuolissaan. Niillä on kaikkein hauskinta, jotka ovat eniten pihalla.

Joskus käy myös niin, että näkee unta jossa juo negronia, ja seuraavana päivänä ei osaa ajatella muuta kuin negronia, ja sitten menee ystävänsä kanssa juomaan negronia, ja negronista inspiroituneena muistaa tarkistaa olisiko illan ceilidhiin vapautunut lippuja, ja kohtalon oikusta tietenkin on, ja sitten paikan päällä näkee Neilin, jonka nimi ei tietenkään ole Neil, eikä tämä näytä Paulinan mielestä pätkääkään Neil Gaimanilta mutta mitä väliä sillä on koska hänellä on päällään kiltti ja saan itseni ohjelmoitua kysymään hänen nimensä, mitä ei tietenkään saisi pitää minkäänlaisena saavutuksena, mutta 
a) olen sosiaalinen peruna, 
b) hän pyörittää minua kahdesti ympäri strip the willowssa enkä voi hillitä itseäni, 
c) hänellä on päällään kiltti, 
d) olen sosiaalinen peruna.    


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti