keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

A bite of fear

Olen kaivannut pitkään sellaista elokuvaa, josta kävelisi ulos jotenkin hengästyneenä.
Jota nauttisi lusikalla ja löisi ilmaan kuvitteellisia high fiveja ihan siitä ilosta, että se on niin saatanan hyvä;
sellaista, joka teini-ikäisenä sai sulkeutumaan huoneeseensa ja katsomaan peiliin pitkään etsien sieltä jotakin uutta, koska yhtäkkiä oli varma, että jotakin uutta oli;
sellaista, että kun kävelee ulos teatterista, ei uskalla katsoa ihmisiä silmiin kun pelkää, että ne jotenkin näkevät.

Ei ole pitkään aikaan tullut vastaan. Kovin väkinäisiä ovat kaikki. Alkaa laskea minuutteja: nyt ei ole kymmeneen tapahtunut mitään, kohta varmaan räjähtää. No nyt räjähti. Raskasta katsottavaa, topattu täyteen ulkomusiikillisia elementtejä.

Vaikka draamaan tarvitaan lopulta vain yksi huone ja läjä ihmisiä, jotka kantavat kaunaa toisilleen.

Olen kaivannut, mutta nyt en enää kaipaa, koska löysin. Ja ei: en kerro hänen nimeään julkisuuteen, koska haluan pitää ihmeen itselläni, salaisuutena, close to my chest. En uskalla katsoa uudestaankaan, koska pelkään, että kokemus oli sidottu vain tiettyyn aikaan, oikeaan kofeiinin määrään elimistössä, tähtien asentoon. Ehkä se oli, mutta en välitä. Säilytän hänet tässä, vieressäni. My precious.

Aina ennen matkalle lähtöä jostain vyöryy syvä melankolinen huolestuneisuus. Katsoo horisontin taakse pakenevaa karmiininpunaista aurinkoa, ja tuntee että kaikki muu on katoamassa samalla.
Kirjoittaa sellaisia monologeja kuin "anna minun tulla ihmiseksi, joka haluan olla, mutta jos minusta ei ole siihen, anna minun unohtaa, mitä halusin".

Ehkä tämä ennakoi jotenkin muutaman tunnin kuumeisten yöunien jälkeistä matkustusolotilaa, lentokentän keinokuitupenkeissä pyörimistä. Että on unohtanut jotain perustavanlaatuista. Että jokin on täysin vinksallaan, ja jokin samalla hyvin oikein.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti